پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: با آب ولرم افطاری خود را شروع کنید، چون باعث شست و‌شوی ابتدای معده و مجاری گوارش از دهان تا معده می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با آب ولرم افطاری خود را شروع کنید، چون باعث شست و‌شوی ابتدای معده و مجاری گوارش از دهان تا معده می‌شود.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان؛ امام‌بخش قائدی اظهار داشت: با توجه به اینکه معده انسان در هنگام خواب فعالیت ندارد، بنابراین هیچگاه با شکم پر نخوابید چرا که این امر باعث فساد شدن غذا در معده و عدم هضم صحیح آن می‌شود.


وی با بیان اینکه بعد از صرف سحری حداقل به مدت یک ساعت نباید خوابید، بیان کرد: با توجه به نوع مواد غذایی که مصرف می کنید باید حدود یک تا دو ساعت بیدار بمانید تا غذا در معده هضم شود.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه سلامت آب، نمک و روغن از اصلی‌ترین موادی هستند که باید روزه داران رعایت شوند، یادآور شد: آب باید بدون مواد افزودنی بوده و روغن های خوبی چون روغن کنجد و زیتون و همچنین روغن های محلی که با حرارت دادن چسبندگی نگیرد، مصرف نمایند.


دکتر قائدی ادامه داد: نمک خوب، نمکی طبیعی است و به علت وجود منیزیم باعث کاهش فشار خون می‌شود.


این مسئول گفت: دیابتی‌ ها می‌توانند روز بگیرند و برای آنها مفید است ولی اگر کلیه آنها مشکل دارد باید با پزشک خود مشورت کرده و در سحری از نان سبوس‌دار استفاده کنند.


وی اذعان داشت: هرگز مواد خوراکی پخته شده را خام مصرف نکنید، سعی کنید بعد از افطار و قبل از سحر از مواد خامی چون میوه‌ها و تنقلات مفید بهره‌مند شوید.


دکتر قائدی خوردن سحری را بسیار مهم عنوان و خاطر نشان کرد: افراد در هنگام سحر باید چند لقمه مختصر هم که شده، مصرف نمایند زیرا گرسنگی زیاد معده را مجبور می‌کند رطوبت و مواد مفید بدن را هضم و در بدن پخش کند که پخش شدن آنها موجب بروز بیماری می شود.


وی تصریح کرد: در وعده سحری از مصرف نوشیدنی‌های گازدار، غذاهای پرچرب و شور پرهیز کنید.


وی با بیان اینکه در هنگام افطار از نوشیدن آب سرد جدا خودداری کنید چرا که این کار سبب تضعیف معده می‌شود، افزود: یکی از معضلات مهم در غذا خوردن افراد، تسریع در روند خوردن غذا است و گاه ممکن است دلیل، محدودیت زمانی باشد که با استرس داشتن در موقع غذا خوردن، تاثیرات مضر بسیار زیادی بر روی معده خواهد داشت.


دکتر قائدی تصریح کرد: پس در ماه مبارک رمضان باید دقت داشت تا در خوردن غذا به هنگام افطاری و سحری تعجیل صورت نگیرد زیرا آرامش در غذا خوردن و نخوردن در شرایط استرس و نگرانی در تأمین سلامت دستگاه گوارش بسیار موثر است.5-142